Na elke warme dag is het wel zo’n beetje raak: troep

Foto: Martijn van Dalen

Na elke dag waarop men buiten kan picknicken, fietsen of lekker in de zon liggen of zitten, is het wel zo’n beetje raak: troep. Verpakkingen en restanten van picknickfestijnen blijven liggen in parken, op veldjes en stranden.

En dat is veel mensen een doorn in het oog, telkens weer. Want waarom kan men die rotzooi niet gewoon mee naar huis nemen? ‘Ze’ konden het immers ook mee naar het park of het strand nemen. Meer afvalbakken zou wellicht een deel van het probleem kunnen oplossen, want veel rotzooi ligt naast overvolle afvalbakken. Dat zou kunnen betekenen dat men wel de moeite neemt om naar een afvalbak te lopen maar dat eenmaal de bak vol is. Dus dan maar in de buurt van zo’n bak…

Extra bakken

De Utrechtse VVD  en de Partij voor de Dieren hebben vragen hierover gesteld aan de burgemeester en wethouders van Utrecht. Ze willen weten of het college hun mening deelt dat het onwenselijk is dat mensen in de parken en landgoederen met overvolle afvalbakken en zwerfafval worden geconfronteerd, en of het college nu meer meldingen over afval in parken krijgt dan in andere jaren. De VVD en PvdD vinden dit binnen de huidige hygiënemaatregelen
onwenselijk en vragen of er tijdelijke extra afvalbakken geplaatst kunnen worden en of er vaker schoonmaakronden kunnen plaatsvinden. Ze stellen dat er nu minder festivals in Utrecht zijn en vragen of een deel van de gebruikelijke inzet bij die festivals en evenementen ingezet kan worden voor extra schoonmaakronden in de recreatiegebieden.

Reacties