Er komt een nieuwe volkstuin in De Meern

Foto: Utrecht

Op initiatief van buurttuinvereniging Hogewoerd/Kerkstraat realiseert de gemeente Utrecht een volkstuin bij de Kerkstraat in De Meern. Om deze volkstuin gebruiksklaar te maken, moeten diverse groen- en grondwerkzaamheden worden verricht. De werkzaamheden zijn vorige week begonnen en duren ongeveer drie weken.

Het terrein tussen de Kerkstraat en de Hogewoerd wordt geschikt gemaakt voor een volkstuin. Deze gaat beheerd worden door buurttuinvereniging Hogewoerd/Kerkstraat. De volkstuin is voor bewoners die graag eigen groente of kruiden kweken en/of van tuinieren houden. De gemeente stelde samen met de vereniging en de stadsecoloog van Utrecht een plan van aanpak op om het terrein aan te pakken. De ingang van de volkstuin wordt twee meter breed. Om dit mogelijk te maken, moet de bestaande berkenhaag worden verwijderd. De stam van de haag blijft staan, zodat deze later terug groeit in zijn huidige vorm. Ook worden enkele kleine boompjes geveld. Tenslotte wordt het terrein zoveel mogelijk geëgaliseerd door wortels uit de grond te frezen.

Behoud en hergebruik groen

De werkzaamheden houden zoveel mogelijk rekening met behoud en hergebruik van groen. De fruitbomen blijven staan. Bij het vellen van de kleine bomen worden de zaagstukken opgestapeld, zodat bewoners deze eventueel kunnen hergebruiken. De werkzaamheden worden uitgevoerd door twee kranen en kleine shovels en duren tot 12 juni.

Cookieinstellingen