“Een diploma om nooit te vergeten”

Foto: Minkema College

Vandaag wordt landelijk stilgestaan bij de examenleerlingen die in dit bijzondere schooljaar hun middelbareschooldiploma hebben gehaald. Op het Minkema College, waar veel Leidsche Rijnse jongeren op school zitten, gingen de vlaggen op een bijzondere manier uit.

De meeste leerlingen kregen op 14 mei al te horen dat zij geslaagd waren. Maar vandaag kregen ook de leerlingen die een herkansing hebben gemaakt het verlossende antwoord. Meer dan genoeg reden om vandaag de vlag uit te hangen! Bij de vmbo basis- en kaderopleidingen hebben alle eindexamenleerlingen van het Minkema College hun diploma behaald. Maar liefst 99% van de mavoleerlingen haalde het diploma en van de havoleerlingen 97%. Datzelfde geldt voor 99% van de vwo-leerlingen.

Bijzondere dag

Ondanks dat veel leerlingen al enkele weken weten dat ze hun middelbareschoolcarrière met succes hebben afgerond, is het vandaag toch een bijzondere dag. “Het nationale vlagmoment dat de overheid heeft aangekondigd voor vandaag, vinden wij een mooie gelegenheid om onze geslaagde leerlingen met een bijzondere digitale boodschap nog eens extra in het zonnetje te zetten”, aldus Arjan van der Wart, directeur onderwijs Minkema College. “En vandaag hebben nog meer leerlingen gehoord dat ze hun diploma hebben behaald dus daar zijn we ontzettend trots op.”

Cum laude

Op het vmbo zijn vier leerlingen cum laude geslaagd. Dit betekent dat zij gemiddeld een 8 of hoger hebben behaald voor hun eindexamenvakken. Op het gymnasium krijgen zes leerlingen de bijzondere cum laude-vermelding op hun diploma, waarbij één gymnasiumleerling voor zowel biologie, wiskunde B als wiskunde D het cijfer 10 heeft gehaald. Op de havo is één leerling cum laude geslaagd.

Diploma-uitreiking

Door de coronacrisis zijn het gala en de traditionele Laatste School Dag helaas niet doorgegaan. Om de examenleerlingen alsnog een mooi afscheid van hun middelbare school te geven, zal de diploma-uitreiking eind juni/begin juli wel doorgaan. Van der Wart: “Uiteraard houden we rekening met de RIVM-maatregelen, maar we gaan er alles aan doen om het een feestelijk moment te laten worden. Een diploma om nooit te vergeten!”

Cookieinstellingen