Nog even en de wijk Hoge Weide is af

Foto: faro

Het Laurierkwartier ligt op een bijzondere zichtlocatie in de wijk Hoge Weide en vormt de schakel tussen het stedelijke Parkwijk en de laagbouw in Hoge Weide. Het Laurierkwartier bestaat uit bijna honderd woningen en zijn de laatste woningen die in Hoge Weide worden gebouwd. Dan is Hoge Weide af.

Het Laurierkwartier is een stedelijk gesloten bouwblok bestaande uit verschillende panden met gevarieerde gevels. Er wordt telkens aansluiting gezocht op de reeds bestaande straten. Zo ontstaat er een gedifferentieerd stadsblok met een groene uitstraling dat stevig is verankerd in zijn omgeving. De huizen zijn geschikt voor starters en young professionals, doorstromers en gezinnen. Alle huizen krijgen een eigen parkeerplaats en er komt ook een binnentuin. Op het terrein stonden eerst de tijdelijke bibliotheek, een school en een huisartsenpraktijk in tijdelijke gebouwen.

Parkzone

Het blok krijgt een prominente entree aan de Laurierweg door de trap bij de hoofdentree. Deze trap verbindt de binnentuin met de voorliggende parkzone, het Amaliapark en park Leeuwesteyn. Naast deze entree, aan de gemeenschappelijke tuin, wordt een gemeenschappelijke woonkamer gerealiseerd: je kunt er straks samen klussen, een feestje vieren of je band plakken als het buiten regent.

Middelduur

Het Lau­ri­erk­wartier bestaat uit groot aantal verschillende type huur­wonin­gen in de vrije sec­tor. Het groot­ste gedeelte bevindt zich in het mid­del­dure huurseg­ment met apparte­menten in diverse groottes, maisonnettes, grondge­bon­den wonin­gen en wonin­gen aan een dek waaron­der wordt gepar­keerd. In totaal komen er 43 apparte­menten 7 maisonnettes en 47 grondge­bon­den wonin­gen. Medio 2022 is het Laurierkwartier af.

Reacties