Reactie Jan van Zanen op voordracht als burgemeester van Den Haag

Foto: wikimedia

Niets minder dan een schok ging gisteren door Utrecht toen bekend werd gemaakt dan burgemeester Jan van Zanen Utrecht gaat verlaten. Hij is voorgedragen als burgemeester van Den Haag. Jan van Zanen liet deze reactie uit gaan:

“Zojuist ben ik geïnformeerd door de voorzitter van de vertrouwenscommissie van de gemeenteraad van Den Haag over mijn voordracht als burgemeester daar. Ben zeer vereerd. Kijk er naar uit aan het werk te gaan voor en met Den Haag. Samen te werken met raad en college en alle Hagenaars en Hagenezen te leren kennen. Verheug mij erop.
Tegelijkertijd is er ook een andere kant. Ik vertrek uit deze stad. Uit Utrecht. Heb hier het langst gewoond en gewerkt in mijn leven, mijn beide kinderen zijn hier geboren. De stad waar ik elke dag met liefde woon en werk. Mij hartstochtelijk voor heb ingezet.
En  toch … Ben nu 35 jaar actief in de lokale politiek, 27 jaar in Utrecht en 8 jaar Amstelveen. Utrecht staat er goed voor. Met een zelfbewuste raad. Een ingewerkt college. En met een vrolijke griffie. En inwoners die steeds meer openlijk trots zijn op hun stad. En terecht. Ik volg ook in Den Haag mijn passie: het dienen van de lokale publieke zaak.”

Reactie wethouders

De wethouders van de gemeente Utrecht feliciteren hem van harte in hun reactie. Zij laten weten dat Jan van Zanen als burgemeester diepe indruk heeft gemaakt in Utrecht.

 

Cookieinstellingen