“De programmering was net rond; nu maken we een nieuwe”

Foto: Aafke Holwerda

Podium Hoge Woerd gaat in juni nog niet open voor publiek; de eerste voorstelling in de theaterzaal is begin juli gepland. Het altijd druk bezochte buitenprogramma op het binnenterrein van het Castellum gaat niet door. Ook de programmering voor het nieuwe seizoen – die net rond was – moet opnieuw worden bekeken.

Alette Ahsmann van Podium Hoge Woerd: “Normaal start de kaartverkoop van het nieuwe theaterseizoen half mei. De programmering was begin maart net rond. Nu gaat de programmeur in overleg met de theatergezelschappen en muzikanten of ze hun voorstellingen kunnen en willen aanpassen. Want ook zij moeten op het podium op anderhalve meter afstand van elkaar staan, en ze moeten beslissen of ze voor een zaal willen spelen die straks maar voor een derde gevuld mag zijn.” De puzzel van hoeveel mensen er corona-proof in de theaterzaal van Podium Hoge Woerd kunnen, is nog niet rond. Dat heeft te maken met hoeveel mensen samen een voorstelling bezoeken; gezinsleden mogen immers bij elkaar zitten.

Eindmusicals

Achter de schermen wordt dus hard gewerkt, ook al blijven de deuren voorlopig nog even dicht. Alette: “We zijn ook in gesprek met de basisscholen waarvan de leerlingen uit de groepen acht bij ons hun eindmusical zouden doen. We kijken of en hoe dat op een of andere manier door kan gaan, met minder mensen in de zaal of vaker spelen. Daar gaan we vast uitkomen.” Het gaat om drie basisscholen uit Leidsche Rijn die hun musicals bij Podium Hoge Woerd zouden laten opvoeren.
Podium Hoge Woerd en Theater Kikker – die twee horen bij dezelfde organisatie – krijgen subsidie van de gemeente Utrecht en nu ook extra financiering van het Rijk. “Dat is een enorme steun in onze rug. Hierdoor kunnen we onze plannen voor de komende periode ten uitvoer brengen. Want je kunt je wel voorstellen dat we met een zaal die maximaal voor een derde gevuld is, geen rendabele voorstellingen zouden kunnen draaien. Dankzij die bijdragen kunnen we voort met het presenteren van voorstellingen. Dat is ons geluk.”

Castellum Café

Het Castellum Café gaat wel al open vanaf 1 juni; Museum Hoge Woerd vooralsnog alleen in de weekenden vanaf 6 en 7 juni. Van Stadsboerderij Steede Hoge Woerd blijven de binnenstallen voorlopig gesloten maar gaat het buitenterrein wel weer open.

 

Cookieinstellingen