Schouw Meentpark en Mauritspark bij asielzoekersvilla in De Meern

Foto: MB

Zoals bekend is de villa aan het einde van de Meentweg aangekocht door het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers (COA) om er minderjarige asielzoekers in te huisvesten. Dit tot groot ongenoegen van veel omwonenden. De gemeente houdt nu een zogeheten schouw om in gesprek te gaan met buurtbewoners.

Bij deze schouw, die op 17 juni plaatsvindt, zijn naast bewoners onder meer de wijkopzichter, Opzichter Spelen, wijkadviseur, gebiedsmanager veiligheid, politie en leden van de klankbordgroep aanwezig. Graag horen zij van buurtbewoners, jongeren en andere gebruikers van dit gebied welke aanpassingen zij zouden willen om dit gebied veiliger te maken en beter in te richten. In het Mauritspark is een skatebaantje waar jongeren gebruik van maken maar het is ook een plek waar volgens omwonenden wordt gedeald en drugs worden gebruikt.

Hondenbezitters

Omwonenden krijgen een oproep om hieraan deel te nemen, en ook hondenbezitters uit de buurt die in het verleden hebben aangegeven dat zij zich willen inzetten voor de veiligheid in de buurt, zijn uitgenodigd. Het Mauritspark en het Meentpark waaraan de villa aan de Meentweg grenst, zijn populaire plekken om honden uit te laten. De gemeente maakt op basis van in het verleden aangedragen punten een route door het gebied.

Meedoen?

Bij de schouw wordt rekening gehouden met de maatregelen rondom corona, zoals de 1,5 meter afstand. Om de schouw werkbaar te houden, wordt belangstellenden gevraagd zich aan te melden voor deelname. Bij veel belangstelling kan de schouw meerdere keren gelopen worden. Bewoners kunnen ook langs de route van de schouw op één specifiek punt een toelichting geven.
Als  buurt- of wijkbewoner kun je op meerdere manieren je inbreng geven voor de schouw. Dat kan per e-mail of je kunt meelopen. Geef je keuze en aandachtspunten met vermelding van uw naam, email en telefoonnummer door aan [email protected].

Vergunning en verbouwing

Na het verlenen van de vergunning voor Meentweg 168 heeft de gemeente 14 bezwaarschriften ontvangen. Vorige week (week 21) was de hoorzitting; het duurt ongeveer 4 weken voordat de gemeente een beslissing op de verschillende bezwaarschriften neemt. De bezwaarmakers krijgen hierover bericht. Het COA is inmiddels gestart met de aannemersselectie voor de verbouwing van het pand. Naar verwachting zal het COA begin juni 2020 de opdracht verstrekken aan één van deze aannemers. Het is nog niet bekend wanneer de werkzaamheden daadwerkelijk beginnen, maar het COA verwacht na de zomervakantie te kunnen starten met de verbouwing. Ondertussen vinden er voorbereidende werkzaamheden plaats, zowel op afstand als op de locatie zelf.

 

 

Cookieinstellingen