Zwembad Safari is weer open

Foto: Zwembad Safari

Na ruim twee maanden mag zwembad Safari in Maarssen – waar veel Leidsche Rijners gaan zwemmen – weer bezoekers ontvangen. Het aantal dat tegelijk mag zwemmen is weliswaar beperkt, maar het kán weer. Vanaf 25 mei kun je er weer zwemmen.

De veiligheid van de zwemmers en medewerkers staat voorop; daarom is het zwembad helemaal corona-proof gemaakt. Het zwembad stelt een paar voorwaarden aan de zwemmers: thuisblijven met klachten, vooraf reserveren, thuis douchen en zwemkleding onder de gewone kleding aan, 1,5 meter afstand
houden en de aangegeven route en aanwijzingen van het personeel volgen. Patrick Vergeer, manager van het zwembad “Wij doen er alles aan om extra tijd te besteden aan schoonmaken en hygiëne. We laten daarom minder mensen toe tot ons zwembad en beperken de toegang tot de faciliteiten, zoals douches en kleedkamers.”

Weer zwemles

Zwembad Safari volgt uiteraard de richtlijnen van het RIVM, het protocol Verantwoord Zwemmen van de zwembranche en stemt de maatregelen af met de gemeente. Patrick: “We gaan stapsgewijs open voor onze zwemmers en beginnen met de zwemlessen, omdat wij de zwemveiligheid van kinderen belangrijk vinden. De ouders van zwemleskinderen zijn inmiddels gebeld. Vervolgens gaan de deuren open voor banenzwemmers en aquasporten. Voor deze activiteiten kunnen wij 1,5 meter afstand tijdens het sporten garanderen, waardoor het besmettingsgevaar minimaal is. Je kan alleen komen banenzwemmen of quasporten als je vooraf hebt gereserveerd. We kunnen namelijk maar een beperkt aantal sporters toelaten.”

Kwaliteit badwater

Patrick voegt eraan toe dat hij heel blij is dat het zwembad weer open is en dat hij zo kan bijdragen aan de vitaliteit van de bezoekers. “Het plezier dat zij beleven aan het zwemmen is voor ons een belangrijke drijfveer. Het duurde even voordat we onze deuren weer konden openen, want we moesten eerst het zwembad in orde maken voor een verantwoorde herstart. De kwaliteit en temperatuur van het badwater moesten perfect zijn en de doorstroom en routing
van bezoekers zodat er onderling 1,5 meter afstand gehouden kan worden.” Het zwembad is er klaar voor en de medewerkers hebben er zin in.

Reacties