100.000 euro voor cultureel programma voor jongeren in Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern

Foto: DURF

De gemeente Utrecht stelt een ton beschikbaar voor een cultureel programma en activiteiten voor jongeren in Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern.

Veel jongeren die in dit deel van Utrecht wonen zijn de vele speeltuinen en speeltuintjes al lang ontgroeid. Het is een veelgehoorde ‘klacht’ dat er voor hen weinig te doen is in Utrecht aan deze kant van het Amsterdam-Rijnkanaal. Daar wil de gemeente wat aan doen en stelt 100.000 euro beschikbaar voor goede projecten.

Voor iedereen

Organisaties die een goed plan ontwikkelen voor cultuur en activiteiten voor jongeren kunnen een subsidieaanvraag indienen. Dat kan nog tot 1 juni, dus enige snelheid is geboden. Van belang is wel dat het project bijdraagt aan de pluriformiteit en kwaliteit van het culturele leven in Utrecht. Het project moet deelname aan het cultuuraanbod stimuleren door jongeren in Leidsche Rijn/Vleuten-De Meern. En: het moet voor iedereen zijn, dus gender, fysieke of mentale gezondheid, etnische of sociale achtergrond, seksuele geaardheid, financiƫle situatie of sociale positie mogen niet uitmaken.

Meer info vind je hier.

Reacties