Wat mag nu wel en wat mag nog steeds niet?

Foto: MB

Om een eind te maken aan de onduidelijkheid over bijeenkomsten die dinsdag na de aankondiging van de versoepeling van coronamaatregelen is ontstaan, verduidelijkte premier Mark Rutte woensdag dat het vanaf 1 juni is toegestaan om met meer dan twee anderen samen te komen.

Iedereen moet zich dan wel aan de 1,5 meter afstand houden. Het is dan toegestaan om met meer dan drie personen naar het park te gaan. Ook examenfeestjes zijn toegestaan, mits er 1,5 meter afstand wordt gehouden. Bij overlast wordt er gehandhaafd. Straatfeesten en andere evenementen blijven verboden. Wat betreft samenkomsten thuis blijft het advies niet meer dan drie personen uit te nodigen, al wordt daar niet op gehandhaafd.

Boetes

Tot 1 juni geldt nog steeds dat geplande samenkomsten vanaf drie personen verboden zijn. Groepen die zich niet aan de 1,5 meter afstand houden, krijgen een boete. Volwassenen kunnen een boete van 390 euro krijgen en kinderen een boete van 95 euro. Organisatoren van bijeenkomsten of evenementen krijgen een boete van 4.350 euro bij overtreding van de regels.

Nog even volhouden dus!

Reacties