Ruim twee derde van patiënten Antonius maakt zich zorgen voor anderen

Foto: Antonius Ziekenhuis

Het St. Antonius Ziekenhuis heeft een patiëntenpanel dat regelmatig meedenkt over allerlei onderwerpen. Eind april is onderzoek gedaan de ervaringen met de zorg van het St. Antonius tijdens de veranderingen in de coronaperiode medio maart t/m medio april. Bijna 1.100 patiënten werkten mee.

Ruim twee derde maakt zich vooral zorgen over de veiligheid van gezin, familie en vrienden, meer dan over zichzelf. 89% verwacht dat deze situatie nog lang zal duren. Er is veel lof en waardering voor het zorgpersoneel: bijna iedereen vindt dat de medewerkers keihard werken om goede zorg te bieden. En een ruime meerderheid heeft er alle vertrouwen in dat zij de juiste zorg  krijgen en bij spoed altijd in het St. Antonius Ziekenhuis terecht kunnen. De patiënten zijn echter niet van alle maatregelen even goed op de hoogte. Graag zouden ze meer informatie via de mail ontvangen. Ook staan onze patiënten open voor zorg op afstand. Veel patiënten hebben gebruik gemaakt van vervangende telefonische en video consulten en zijn hier ook tevreden over.

Nieuwsgierig geworden naar de volledige samenvatting van de onderzoeksresultaten? Klik dan hier.

Reacties