Ook zwembad Safari in Maarssen gaat weer open

Foto: Zwembad Safari

Ook zwembad Safari in Maarssen gooit de deuren weer open. Veel mensen uit Leidsche Rijn gaan daar zwemmen. Vanaf vrijdag 22 mei kunnen ze er weer terecht.

Dit zwembad opent de deuren stapsgewijs. “Dit is niet enkel de sleutel omdraaien en naar binnen, maar vergt voorbereiding en aandacht. Wij willen alleen open als dit volgens de gestelde veiligheidsnormen gaat voor u en onze medewerkers. Onze plannen liggen bij de controlerende instanties. Als zij akkoord zijn, kunnen we open”, aldus de woordvoerder van het zwembad.

Banenzwemmen

Zwembad Safari zal starten met banenzwem-momenten op vrijdag 22 mei en zondag 24 mei. Beide in de ochtend. Vanaf maandag 25 mei wordt het banenzwemmen uitgebreid en starten ook de zwemlessen en Club Aqua-activiteiten. Hoe en wat precies wordt in een later stadium bekendgemaakt. Alle zwemleskinderen krijgen persoonlijk bericht wanneer ze weer worden verwacht. Het recreatiezwemmen en ouder & kind-zwemmen gaan voorlopig nog niet van start.

Nieuwe regels

Deze week maakt zwembad Safari de vernieuwde toegangsregels volgens de richtlijnen bekend. Zo zijn er bijvoorbeeld looproutes waar niet van afgeweken mag worden of moet je van te voren een tijdstip reserveren voor het banenzwemmen en Club Aqua.

Reacties