Sportcentrum De Meern popelt om weer open te gaan

Foto: MB

“We zijn er helemaal klaar voor om weer open te gaan; alle mogelijke maatregelen hebben we getroffen”, aldus Carol Terlaak, mede-eigenaar van Sportcentrum De Meern. De Meernse sportschool bestaat al dertig jaar maar heeft nog nooit zo lang de deuren moeten sluiten.

Carol en haar collega’s zijn teleurgesteld dat sportscholen vooralsnog pas op 1 september officieel weer open mogen gaan. “Binnenzwembaden mogen binnenkort wel weer beginnen en wij niet. Terwijl wij de nodige afstand kunnen garanderen. Bovendien zorgen wij óók voor gezondheid: sporten is voor veel mensen ontzettend belangrijk.” Carol verwoordt wat veel andere sportschoolhouders en sportinstructeurs ook vinden. Ze willen weer aan de slag. Mét hun leden. Carol: “Wij hebben wel heel warme reacties gehad van veel leden. Zij missen ons net zozeer als wij hen. Sommige willen zelfs even binnen kijken. We hebben deze periode aangegrepen om de boel te schilderen en op te knappen, en daar zijn veel mensen nieuwsgierig naar.”

Kleedkamers dicht

Maar niet alleen is er geschilderd. Sportcentrum De Meern is helemaal klaar voor sporten op afstand van elkaar: er zijn veel maatregelen getroffen. “We hebben vakken op de grond gemaakt waar mensen op voldoende afstand van elkaar kunnen sporten. Sommige apparaten staan uit; die kunnen niet gebruikt worden. Groepslessen binnen gaan sowieso voorlopig niet van start als we eerder open zouden mogen; we willen alles gefaseerd opstarten zodat iedereen zich hier veilig kan voelen. Verder blijven de kleedkamers dicht; we vragen onze leden zo weinig mogelijk mee te nemen. De paar spullen die ze bij zich hebben kunnen in een locker. Douchen moet thuis. De toiletten zullen na elk gebruik worden gepoetst. Ja dat is natuurlijk gedoe, maar we doen er alles aan om hier zo veilig mogelijk te kunnen sporten”, aldus Carol. Ze vertelt dat er dinsdag overleg is over de sportscholen. “Wij hopen heel erg dat daar uitkomt dat we op 1 juni open mogen.”

Vol is vol

Áls Sportcentrum De Meern op 1 juni open mag, wordt er gewerkt met een speciaal reserveringssysteem dat maar een bepaald aantal mensen per uur toegang tot de sportschool geeft. “Misschien verruimen we de openingstijden zodat iedereen toch kan trainen. Dan gaan we om zes uur ’s ochtends open als het moet.” Wel wordt er volgende week begonnen met buitenlessen. Carol: “Dat kan natuurlijk op voldoende afstand. We kunnen dat doen bij Strijkviertel en we mogen ’s avonds en in het weekend op het schoolplein van de Driekoningenschool hiernaast sporten. Daar brengen we de omwonenden per brief van op de hoogte. Maar er zal weinig overlast zijn, want dat doen we niet met heel harde muziek.”

Veilig

De Meernse sportschool is er helemaal klaar voor; de medewerkers popelen om weer te beginnen. “Onze leden trouwens ook, ik denk dat iedereen snel weer wil sporten”, aldus Carol. “Daarom is het belangrijk dat we het gefaseerd aanpakken en niets overhaast doen. Het moet veilig zijn, dat is het allerbelangrijkste. En dat de mensen zich ook veilig vóelen hier. En lekker kunnen sporten.”

 

 

Reacties