Informatie over de bloemetjes en de bijtjes voor Utrechtse basisschoolleerlingen

Foto: Honey Highway

Utrechtse basisscholen kunnen werkbladen krijgen over de bloemetjes en de bijtjes. Maar dan letterlijk. Honey Highway stelt ze beschikbaar, omdat het belangrijk is dat kinderen het belang van de bij leren kennen.

Bij de werkbladen zitten ook bloemenzaadjes die kinderen kunnen zaaien. Zo helpen ze direct ook de bijen en dat kan geen kwaad omdat de bij bijkans een bedreigde diersoort is. Honey Highway komt met dit initiatief omdat het geen kwaad kan wanneer kinderen meer weten over bijen én omdat kinderen dan iets leuks te doen hebben nu ze zoveel thuis zitten.

Stuifmeel

De opdrachten op de werkbladen sporen de kinderen aan om op zoek te gaan naar wilde bloemen en te kijken hoe bijen stuifmeel verzamelen. Het bloemenmengsel dat ze krijgen bestaat uit zaadjes van elf soorten wilde bloemen waaronder boekweit, dille, goudsbloem, korenbloem en koriander en is geschikt voor vrijwel elke grondsoort.

Vijf vierkante meter

Deborah Post (Honey Highway): “Er is nu veel te weinig voedsel en te weinig variatie in voedsel voor bijen. Bijen hebben dus onze hulp nodig. Als ieder basisschoolkind 5 vierkante meter wilde bloemen in de tuin of op een stukje grond in zijn omgeving zaait, ontstaat er een kleurenzee met voedsel voor bijen, andere insecten en vogels.” Er is voor 50 scholen bloemenzaad beschikbaar. De actie geldt zolang de voorraad strekt.

Aanvragen

Utrechtse basisscholen kunnen de werkbladen en het bloemenzaad aanvragen via [email protected]  onder vermelding van: naam school en contactpersoon, adresgegevens en het aantal kinderen van de onderbouw en/of bovenbouw. De scholen ontvangen dan digitaal de werkbladen en per post het biologische bloemenzaad. Er is een werkblad voor de onderbouw en voor de bovenbouw.

 

 

 

Cookieinstellingen