Onderhoudswerkzaamheden Prins Clausbrug vanaf 6 mei

Foto: wikipedia

De Prins Clausbrug, die Kanaleneiland met Papendorp verbindt, is toe aan onderhoud. De werkzaamheden beginnen op woensdag 6 mei en zullen naar verwachting ruim een maand in beslag nemen.

Tijdens de werkzaamheden blijft de brug vanuit beide richtingen bereikbaar. Wel zal er enige verkeershinder ontstaan omdat steeds één weghelft is afgesloten. De steuntoren, waar de staalkabels aan bevestigd zijn, wordt van binnen schoongemaakt, de lift krijgt een keuring en de elektra aan de binnenkant van de brug wordt nagekeken. Ook het asfalt verdient de nodige aandacht: de rijweg is op verschillende plaatsen in slechte staat, waaronder een deel van de rijweg aan de Papendorp-zijde. Daar wordt het asfalt gerepareerd. Ook het fietspad is op verschillende plekken in slechte staat; dat krijgt ook een nieuw laagje.

Geluidsoverlast

Het onderhoud aan het binnenwerk van de brug zal geen geluidsoverlast geven. De asfaltwerkzaamheden kunnen wel voor geluidsoverlast zorgen. Voornamelijk aan de Papendorp-zijde kan dit het geval zijn. De werkzaamheden beginnen op 6 mei en de gemeente verwacht dat alles op 12 juni klaar is.

Reacties