Plan ‘Lindehof’ in wijk Leeuwesteyn biedt passende eengezinswoningen

Foto: Ooms Bouw & Ontwikkeling

Het plan ‘Lindehof’ is een project van 40 koopwoningen in de wijk Leeuwesteyn, die momenteel wordt gebouwd langs het Amsterdam-Rijnkanaal. In Lindehof bestaat 50% van het programma uit betaalbare woningen.

Met hulp van een makelaar is voor alle categorieën een passende eengezinswoning bedacht. Zo is een rijke variatie aan types ontstaan, waarbij ook de woningen van 60m2 als grondgebonden huizen in de straat staan. Dankzij het aanwezige hoogteverschil (door de tunnelbak van de A2) kon een lang gekoesterde wens voor Leeuwesteyn waargemaakt worden: een nieuwe typologie voor gestapelde eengezinswoningen naar analogie van de beroemde Utrechtse werfkelders. Het hoogteverschil is ook ingezet om een slimme parkeeroplossing in het binnengebied te creëren. Deze creëert ruimte voor goede tuinen in de volle grond voor de duurdere koopwoningen en een fraaie, rolstoeltoegankelijke, groene route door het blok.

Duurzaam

Naast deze architectonische rijkdom is Lindehof ook een duurzaam hoogstandje. Met een GPR van een ruime 8 en een EPC lager dan -0,2 scoort het blok goed op de meetbare onderdelen van duurzaamheid. Daarnaast wordt veel aandacht besteed aan circulariteit, klimaatadaptatie en biodiversiteit. Samen met de optimale toegankelijkheid en een slim mobiliteitsplan levert Lindehof ook een goede bijdrage aan de duurzaamheid van de gemeente Utrecht.

 

Reacties