JobOn-Air: inspirerende webinars voor alle thuisblijvers en werkzoekenden in Utrecht

Foto: JobOn-Air

JobOn (voorheen DeBroekriem) is vanwege de coronacrisis volledig online gegaan met JobOn-Air. Dit is een succes! Vrijwilliger Angelique Veldhoen: “Super om te zien hoe enthousiast werkzoekenden zijn dat JobOn ook op deze manier aan hun zij blijft staan tijdens de zoektocht naar die mooie nieuwe baan.”

JobOn is de landelijke community voor werkzoekenden, met als grootste kracht de vele netwerkbijeenkomsten op het gebied van onder meer solliciteren, coaching en personal branding. Pieter Vermeer, oprichter van JobOn: “Tijdens deze bijeenkomsten delen gastsprekers hun kennis en gaan deelnemers onderling met elkaar aan de slag. Zo profiteren zij van elkaars ervaringen, talenten en netwerk. Met ons gratis aanbod van zo’n 3 webinars of workshops per dag, bereiken we nu naast werkzoekenden, ook veel mensen die noodgedwongen thuiszitten en deze crisis gebruiken om stil te staan bij hun persoonlijke ontwikkeling.”

Mooie kansen

Deze nieuwe insteek biedt de organiserende vrijwilligers en trainers ook mooie kansen. Zeker de vrijwilligers, die hiermee hun vaardigheden vergroten en laten zien dat ze flexibel en leergierig zijn. “Gelukkig heb ik voor corona al diverse jaren online trainingen verzorgd. Ik was dus al bekend met het reilen en zeilen van een online training. Ontzettend leuk om deze kennis mee te nemen naar JobOn om deze workshops, maar ook meet-ups, nu tijdelijk online te verzorgen en zodoende werkzoekenden een hart onder de riem te steken en vaardigheden bij te spijkeren”, aldus Angelique Veldhoen, vrijwilliger voor JobOn in Utrecht.

Persoonlijk contact waardevol

Op de vraag of JobOn nu volledig online doorgaat als alles straks weer ‘normaal’ is, antwoordt Pieter Vermeer: “Het is een mooi experiment voor ons om te kijken hoe dit werkt, maar natuurlijk zullen we na deze crisis ook weer onze netwerkbijeenkomsten op locatie organiseren. Want al zijn deze digitale ontmoetingen erg zinvol, echt persoonlijk contact tussen werkzoekenden in Utrecht blijft meer dan waardevol.”

Cookieinstellingen