Wielerronde La Vuelta start niet in Utrecht deze zomer

Foto: Wikimedia

De Tour de France zal dit jaar verreden worden van 29 augustus tot 20 september. Hierdoor vindt de Ronde van Spanje (La Vuelta) niet in augustus van dit jaar plaats. Dus ook de etappe die in Utrecht – dwars door Leidsche Rijn – verreden zou worden gaat niet door.

Een nieuwe datum voor de start van De Vuelta is er nog niet. Martijn van Hulsteijn van La Vuelta Holanda: “Natuurlijk is dit even iets wat we moeten verwerken. Wij waren er klaar voor om in het weekend van 14, 15 en 16 augustus het evenement te organiseren in de provincies Utrecht en Noord-Brabant. Maar de Corona-crisis heeft de hele sportwereld deze zomer op zijn kop gezet en dit treft ons nu ook. We zijn niet het enige sportevenement dat verschoven wordt of mogelijk verschoven wordt. Een concrete datum is er echter niet dus wat dat betreft moeten we nog even afwachten.”

Consequenties onderzoeken

Zodra een nieuwe datum voorgesteld wordt, zal La Vuelta Holanda de consequenties hiervan onderzoeken. Dit betekent dat het samen met de startsteden Utrecht, ’s-Hertogenbosch en Breda en de provincies Noord-Brabant en Utrecht zullen bespreken welke mogelijkheden er liggen. Maar dit geldt ook voor de 31 andere doorkomstgemeenten en voor alle andere betrokkenen.

Veel factoren

Van Hulsteijn: “Er spelen ontzettend veel factoren mee. Welke andere evenementen zijn er op dat moment, hoeveel politie-inzet is er beschikbaar enzovoorts. En bij een evenement dat op de openbare weg plaatsvindt, zoals La Vuelta, is het ook van belang te onderzoeken welke infrastructurele werken gaande zijn.”

Reacties