Bouw 10.000 m2 kantoor Helix in Utrecht Leidsche Rijn in volle gang

Foto: AM

De bouw van het kantoorgebouw Helix in Utrecht Leidsche Rijn is onlangs van start gegaan. Het gebouw, ontwikkeld door gebiedsontwikkelaar AM, is ontworpen voor bedrijven die een gezond binnenklimaat en een bijzondere architectonische uitstraling willen.

De spiraalvormige trap geeft Helix zijn unieke verschijningsvorm en is het hart van het gebouw. Helix speelt in op de toenemende behoefte van huurders en gebouweigenaren naar gezond stedelijk werken in een toekomstbestendige omgeving op een goed bereikbare locatie. Levi Boerman, ontwikkelingsmanager AM: “Ondanks dat we gezien de huidige omstandigheden geen feestelijke start bouw kunnen vieren, zijn we als ontwikkelaar blij dat de bouw van dit  kantoorgebouw volop aan de gang is. We zien uit naar een gezamenlijk moment als deze gezonde nieuwe werkomgeving is gerealiseerd.”

Oplevering 2021

De bouw van Helix geeft een nieuwe impuls aan het noordelijke centrumgebied van Leidsche Rijn en is daarmee een belangrijke ontwikkeling voor het kantorengebied. Het kantoorgebouw omvat ruim 10.000 m2 verhuurbare vloeroppervlakte, vier kantoorlagen en twee inpandige parkeerlagen met ruimte voor circa 150 auto’s. De bouw van Helix is in handen van BAM Bouw en Techniek. De oplevering vindt naar verwachting in het tweede kwartaal van 2021 plaats.

Street art-kunstwerk als bouwbord

Met het plaatsen van een groot street art-kunstwerk op de bouwlocatie is de start bouw van het nieuwe kantoorgebouw Helix in Utrecht symbolisch gemarkeerd. Het opvallende werk van tien meter bij zes meter doet dienst als bouwbord. Met dit onconventionele bouwbord wil AM de jonge kunstenaar Joost Zwanenburg de gelegenheid geven zijn street art te exposeren op de zichtlocatie aan de Rijksweg A2.

Reacties