RIVM: 234 nieuwe doden, 292 meer ziekenhuisopnames

Foto: Pixabay

Er zijn 292 nieuwe coronapatiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis. Dat meldt het RIVM. Dat zijn meer nieuwe patiënten dan gisteren gemeld: toen ging het om 260 nieuwe patiënten. Het totaal aantal coronapatiënten dat in het ziekenhuis is opgenomen of opgenomen is geweest is 7427.

Het dodental als gevolg van het coronavirus is gestegen met 234, meldt het RIVM. Dat zijn er meer dan gisteren, toen er 101 doden gemeld werden. De patiënten zijn niet allemaal in het afgelopen etmaal overleden, er zit een vertraging tussen de dag van overlijden en de dag dat het overlijden wordt gerapporteerd. Ook in de opnamecijfers zit die vertraging. “Op de dinsdagen is het aantal meldingen de afgelopen periode consequent het hoogste van de week”, benadrukt het RIVM. “Dat is te verklaren doordat veel van de sterfgevallen en opnames op vrijdag, zaterdag en zondag op maandag administratief worden verwerkt en gerapporteerd.”

Bijna 20.000 besmettingsgevallen bekend

In totaal zijn nu, voor zover bekend, 2101 mensen in Nederland overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Dat aantal ligt in werkelijkheid hoger, doordat alleen geteste patiënten worden meegerekend als ze overlijden aan de gevolgen van een besmetting. Het aantal nieuw gemelde besmettingen is 777. In totaal zijn er nu 19.580 besmettingsgevallen bekend. Doordat lang niet iedereen getest wordt, ligt het werkelijke aantal besmettingen hoger.

Reacties

Cookieinstellingen