Breiwinkel IWoolly uit Leidsche Rijn Centrum geeft online breilessen

Foto: IWoolly

Brei- en haakwinkel IWoolly in Leidsche Rijn Centrum is nog gewoon open, maar het is er uiteraard erg rustig. Het idee voor online brei- en haakles bestond al langer, maar nu is het dan zo ver. Als je altijd al hebt willen leren breien, kun je dat nu op je gemak leren.

Bij IWoolly komen uiteraard de vaste klanten, maar ook mensen die willen leren breien of haken. Met anderhalve meter afstand is dat nu moeilijk te leren. “Zeker in deze tijd waarin mensen meer vrije tijd hebben, is breien een rustgevende hobby”, aldus Iris Steeghs, eigenaar van IWoolly. Voor haarzelf is breien altijd heel ontspannend geweest en ze kan zich goed voorstellen dat mensen in deze tijd behoefte hebben aan zoiets rustgevends. Dus nu is het dé tijd om breiles en haakles online te gaan geven. Iris neemt filmpjes op terwijl ze breit met de iPad op een standaard voor haar. Ze vertelt precies wat ze doet. “Ik heb een YouTubekanaal geopend waar ze allemaal op staan. Ik plaats korte filmpjes op Facebook en Instagram; je kunt dan verder kijken op YouTube.”

Beginnen met een sjaal

Vandaag, vrijdag 3 april, zijn de eerste filmpjes online gegaan. Ze beginnen bij de basis: steken opzetten en een rechte steek breien. “Dan heb je al snel een sjaal”, aldus Iris. “Verder doen we wat klanten vragen. Veel mensen willen sokken leren breien en zelfs ervaren breiers hebben soms nog moeite met de hak en de teen. Dus ook dat ga ik in een filmpje uitleggen.”

Nieuwsgierig? Kijk op www.iwoolly.nl; je kunt in de webshop de benodigde spullen bestellen die je nodig hebt om met breien te beginnen.

Reacties