Corona-check app van het OLVG ook in Utrecht beschikbaar

Foto: Pixabay

In deze onzekere tijden kun je ongerust zijn over je gezondheid. Een snotneus, hoesten en niezen: normaal maken we ons er niet zo druk om. Nu vraag je je wellicht af: heb ik corona?

Met de OLVG-coronacheck app kun je dit controleren. Deze app is in Amsterdam gestart en is daar een groot succes. Sinds kort is deze app ook in onze regio beschikbaar. Via de app houd je een medisch dagboek bij. Je krijgt elke dag vragen over de volgende symptomen: keelpijn, neusverkoudheid, kortademigheid, temperatuur (koorts) en hoesten. In een regiecentrum in het UMC Utrecht lezen medisch deskundigen mee. Als het nodig is, word je dan gebeld en eventueel uitgenodigd voor verder onderzoek. Deze app wordt ondersteund door huisartsen, de ggd en de ziekenhuizen en helpt om snel antwoord op je vraag te krijgen of je wellicht besmet bent met corona. Dit verlicht ook een beetje de druk op de huisartsen, die het nu hartstikke druk hebben.

Meer info

Op de website https://luscii.com/nl/umc-corona-check/ vind je meer informatie over de app en hoe je kunt deelnemen. Deze app is géén vervanging van reguliere zorg of spoedhulp. Als je ernstig ziek bent of een spoedvraag hebt die echt niet kan wachten, dan moet je zelf actie ondernemen. Bedenk ook dat uw klachten door iets anders dan het coronavirus kunnen worden veroorzaakt…

Cookieinstellingen