Plattelandswinkel blijkt goed alternatief voor drukke supermarkt

Foto: P. Okkerman

Gelukkig hebben niet alle lokale ondernemers last van de huidige crisis; er zijn ook winkels die gewoon goed draaien. Plattelandswinkel De Haarse Gaard in Haarzuilens blijkt vooral nu een goed alternatief voor drukke supermarkten.

“Nee, wij hebben gelukkig nergens last van”, zegt Paulien Okkerman, samen met haar partner eigenaar van De Haarse Gaard. “Mensen weten ons nu goed te vinden, vooral mensen die een beetje bang zijn om in een drukke supermarkt boodschappen te doen. Hier is het rustiger en wij hebben ook vrijwel alle levensmiddelen.” De Haarse Gaard heeft natuurlijk wel de nodige maatregelen genomen. Zo staat er een grote plaat van plexiglas bij de kassa die de medewerkers beschermt, is er tape op de grond geplakt die de gewenste afstand aangeeft en wordt er regelmatig volop ontsmet.

Bankje om te wachten

“Onze bestaande klanten weten ons nog altijd goed te vinden, en we hebben ook nieuwe klanten. Ik kan niet zeggen of dat door de huidige crisis komt of omdat een deel van de nieuwe wijk Haarzicht – hier vlakbij – inmiddels bewoond is. Maar zeker is wel dat zo’n winkel als de onze voor veel mensen een prettig alternatief is. Er mogen maar vier mensen tegelijk in de winkel, dus je loopt elkaar niet in de weg. Hier buiten staat een bankje waarop je kunt wachten, of je kunt in je auto wachten. Het is hier gewoon best relaxed.” Paulien en haar medewerkers kunnen ook bestellingen klaar zetten die telefonisch zijn doorgegeven. “Soms breng ik ze langs, als iemand echt niet zelf de deur uit durft. Zulke klanten hebben we ook en komen we graag tegemoet.” Ze lacht: “Tenzij het er te veel worden natuurlijk, dan kunnen we dat niet aan. Maar laatst belde een oudere dame die bang was de deur uit te gaan. Daar heb ik aardappelen naartoe gebracht.”

 

Cookieinstellingen