“Alles wat je hebt opgebouwd staat in één keer gigantisch op de tocht”

Foto: House of Lena

House of Lena is een modezaak in Leidsche Rijn Centrum. In dat winkelcentrum van amper twee jaar oud liep het al niet storm bij de meeste winkeliers, en deze crisis helpt niet echt. “Alles wat je hebt opgebouwd staat in één keer gigantisch op de tocht”, aldus eigenaar Babette Boers van House of Lena.

“Ik had echt even tijd nodig om een nieuwe strategie te verzinnen. De eerste paar dagen dat de horeca dicht was, bleven wij gewoon open maar dat voelde heel raar. Je kunt toch niet doen alsof er niets aan de hand is? Bovendien liep er ook bijna niemand rond hier.” Tijd om een nieuwe strategie te verzinnen dus. Maar wat dan?? De deuren gewoon sluiten is geen optie voor Babette, daar heeft ze onvoldoende reserves voor.

Open op afspraak

“We gingen open op afspraak. Als er één klant tegelijk in de winkel is, kunnen we de regels en voorschriften waarborgen. Voor de klanten is dat ook geruststellend”, vertelt Babette. Ze communiceerde haar nieuwe initiatief rond via de sociale media en het duurde even voordat het op gang kwam, maar al snel meldden de eerste klanten zich voor zo’n winkelbezoek op afspraak. “Het blijkt dat veel vrouwen het juist wel fijn vinden om er even tussenuit te kunnen. Iedereen zit maar thuis, vaak met partner en kinderen, en als je dan even naar een winkel met mooie kleding en andere spullen kunt, is dat voor veel vrouwen een lichtpuntje. Zeker omdat het niet druk is en dus relatief safe. Soms nemen ze een vriendin of een zus mee, dat is hun verantwoordelijkheid. Het is hier groot genoeg, je loopt elkaar niet in de weg.”

Webshop

Tegelijkertijd werkt Babette hard aan een plan voor als haar winkel toch dicht zou moeten: een webshop. “Ik heb geen alternatief. Mijn concept is service en beleving bieden, maar als dat niet meer in de winkel kan, moeten we dat online proberen. Ik heb tegen de meiden die hier werken gezegd: ‘Kom uit je comfortzone, we gaan dit samen doen.’ En ze zijn enthousiast. We showen namelijk zelf onze kleding, zodat we de combinaties kunnen laten zien die we bieden. Dus wij vullen zelf onze webshop.” De ondernemer weet nog niet of het lukt om álles uit de winkel ook online te laten zien, maar samen met haar medewerkers doet ze haar best. “Ik weet niet zeker of het iets wordt, maar het is een kans die we moeten grijpen”, aldus Babette.

Verhuurder a.s.r.

Verhuurder a.s.r. is volgens Babette nog niet met een algemeen statement gekomen om de huurders van de winkelpanden tegemoet te komen. Wel zijn er her en der individuele afspraken gemaakt. “Veel huurders waren al ontevreden over de gang van zaken rondom de huur van de winkelpanden, en nu komt dit er nog eens bovenop. Dat kunnen we niet aan.”

De webshop van House of Lena is naar verwachting aan het einde van de eerste week van april gereed: www.houseoflena.nl. Reserveren kan via [email protected].

 

Reacties