3D schildering op het Berlijnplein: een coronaproof uitje

Foto: Mariska Kerpel

Streetartist Leon Keer werkt aan een gigantisch kunstwerk (150m2) op het Berlijnplein in Utrecht. Je kunt een coronaproof ommetje in de wijk maken om zijn werk te bezichtigen.

Vrijdag is het werk officieel klaar. Street artist Leon Keer us wereldberoemd vanwege zijn skills in anamorfische street art. Deze techniek wekt de illusie dat je als kijker een 3D in plaats van een 2D schildering bekijkt, afhankelijk van het punt waar je staat. In 2018 won Keer de Benelux Street Art Award voor Best Artist. Toch is zijn werk bij veel Utrechters onbekend, omdat het nergens in Utrecht te zien is. Street art staat erom bekend dat het kunst van tijdelijke aard is, omdat de schilderingen in de openbare ruimte worden gemaakt, maar het werk wordt op het Berlijnplein gerealiseerd en minimaal een jaar zichtbaar zijn.

Reacties