Voedselbank krijgt gelukkig veel, ondanks lege winkels

Foto: MB

Even was Sabiet Balwantgir van de Voedselbank Leidsche Rijn zaterdag in de stress: leeggehamsterde winkels hebben natuurlijk niks over voor de voedselbank. Maar het sluiten van horeca en veel bedrijfsrestaurants – veel mensen werken immers thuis – heeft voor de voedselbank een onverwacht voordeel.

Sabiet: “Ik dacht echt dat ik dinsdag met lege pakketten zou zitten voor mijn klanten. Maar veel restaurants hebben ons hun voorraad gegeven, zij kunnen er toch niets meer mee. Van Key West en La Place bijvoorbeeld hebben we kratten vol gekregen. Maar ook gewone bedrijven geven ons voedsel. BASF bijvoorbeeld. Dat soort bedrijven met grote bedrijfskantines hebben ook opeens veel over. Deze totale sluiting is naar, maar er komt ook iets goeds uit voort. Ik ben er heel blij mee.”

Sabiet heeft ook van particulieren tassen met boodschappen gekregen. “Zij zagen dat de winkels leeg waren en brengen ons wat extra. Dat is toch mooi hè!” Ze is niet bang dat ze straks te veel kort houdbare spullen heeft: wat ze wel over heeft gaat naar Place 2BU. “Daar wonen mensen die het ook kunnen gebruiken. Maar het meeste gaat echt gewoon in de wekelijkse pakketten hoor!”

Reacties