St. Antonius Ziekenhuis annuleert geplande operaties

Foto: Pixabay

Het St. Antonius Ziekenhuis in Leidsche Rijn staat op scherp. Twee medewerkers zijn positief getest op corona en geplande operaties gaan niet door. Afspraken op de poli’s worden uitgesteld. De twee medewerkers van het ziekenhuis bij wie corona is vastgesteld zitten in thuisisolatie.

Vanaf 16 maart worden afspraken op de polikliniek uitgesteld of waar mogelijk vervangen door telefonische afspraken. Patiënten voor wie dit geldt, worden van te voren gebeld hierover. Als patiënten niet gebeld worden, gaat de afspraak gewoon door. Voor de komende week (16 t/m 20 maart) annuleert het ziekenhuis waar mogelijk geplande operaties. Patiënten om wie dit gaat, worden hierover vanaf 13 maart gebeld. Het St. Antonius bekijkt of de geplande operaties voor de weken daarna kunnen doorgaan.

Bezoekersregeling aangescherpt

Het is nog steeds mogelijk op bezoek te gaan bij patiënten in het ziekenhuis, maar de bezoekersregeling is wel aangescherpt. Je mag alleen tussen 19.00 en 20.00 uur op bezoek en er mag maar één bezoekers tegelijk bij een patiënt. In- en uitlopen tijdens zo’n bezoek is er niet meer bij. Voor specifieke gevallen kan wel een uitzondering worden gemaakt. Als je hoest of andere griepachtige klachten hebt, mag je helemaal niet op bezoek komen. En verder: handen wassen handen wassen handen wassen….

Reacties