Openbare herdenking tramaanslag afgelast vanwege corona

Foto: CR

De herdenking van de tramaanslag op 18 maart in Utrecht is afgelast. Wel gaan zoals gepland de vlaggen op het stadskantoor en het wijkcentrum in Vleuten halfstok, meldt de gemeente.

Ook zal de Dom 1 minuut stilte inluiden, precies om 10.43 uur, ter nagedachtenis van de slachtoffers. Daarnaast wordt gemeld dat de herinneringsplek op het 24 Oktoberplein klaar is op 18 maart. De gemeenteraad vergadert voorlopig zonder publiek. Dat is best bijzonder, want raadsvergaderingen zijn in principe openbaar. De vergaderingen zijn wel te volgen via de videostream van de gemeente. Wethouders gaan zo veel mogelijk thuis werken, stafvergaderingen zullen via de telefoon gevoerd worden. Ook ambtenaren zijn gevraagd thuis te werken.

Reacties