Zestig jaar oude perenbomen bij Castellum Hoge Woerd gesnoeid

Foto: R. Kooiman

Niet alles is nieuw in Leidsche Rijn. Bij Castellum Hoge Woerd staat nog een prachtige oude perenboomgaard met zestig jaar oude bomen, pal voor de hoofdingang van het Castellum, met de Romeinse weg er doorheen.

Een groep vrijwilligers rond de Buurtmoestuin Castellum en Steede Hoge Woerd heeft onlangs geholpen de boomgaard te snoeien. Dat was hard nodig, want er was flink wat achterstallig onderhoud, en snoeien is nodig om de boomgaard in stand te houden. In drie dagen zijn 120 van 210 perenbomen gesnoeid. Enthousiaste boer Frans Goes, wiens vader deze zestig jaar oude bomen geplant heeft, was de leermeester in het snoeien.

De rest van de bomen komt volgend jaar aan de beurt. Zin om je aan te sluiten bij de snoeivrijwilligers? Meld je aan via [email protected]

Reacties