Bomen planten in eetbare woonwijk Rijnvliet

Foto: J Bunt

Vandaag was het bomenplantdag in de spiksplinternieuwe wijk Rijnvliet. De gemeente ging bomen planten in deze ‘eetbare’ woonwijk. Kinderen van kinscentrum Rijnvliet hielpen hierbij.

En dat was een leuke happening met enthousiaste kinderen die uitleg kregen over de bomen die ze gingen planten. In Rijnvliet plant de gemeente niet ‘zomaar’ wat bomen, want met Rijnvliet in Leidsche Rijn heeft Utrecht de eerste ‘eetbare’ woonwijk. Dat houdt in dat de bomen, heggen en striken in de straten eetbare vruchten dragen. Ook hebben kopers er bij de koop van hun huis voor getekend dat ze een deel van hun eigen tuin inrichten met planten of bomen (met vruchten) die eetbaar zijn.

Peerlijsterbessen

Centraal in de wijk komt een voedselbos. Sinds augustus worden de eerste woningen straat voor straat opgeleverd. De wijk krijgt uiteindelijk 1100 woningen. In de Shipovalaan plantte de gemeente vandaag samen met de kinderen peerlijsterbessen. Het is wel nog even wachten totdat er daadwerkelijk peren aan bungelen…

Reacties