Sociale brouwerij Rood Noot krijgt 680.000 euro subsidie

Foto: Utrecht

Stadsbrouwerij Rood Noot in Leidsche Rijn Centrum krijgt 680.000 euro subsidie van de gemeente. Het geld wordt gebruikt voor de restauratie en herinrichting van het gemeentelijk monument uit 1880.

Het concept van Stadsbrouwerij Rood Noot is gebaseerd op dat van brouwerij De Prael met vestigingen in Amsterdam, Den Haag en Groningen. Achter het initiatief zitten drie lokale ondernemers met ervaring in zorg, welzijn en horeca die gezamenlijk de monumentale boerderij hebben aangekocht. Door de bijdrage uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) zijn de ondernemers in staat een sociale onderneming op te zetten in Leidsche Rijn Centrum. Een onderneming waar de mensen die er werken centraal staan en waar alle werkzaamheden worden afgestemd op kwaliteiten en mogelijkheden van de doelgroepen.

Nieuwe hotspot

De oude, monumentale stadsboerderij wordt gerestaureerd en ingericht als een stadsbrouwerij met een horecavoorziening, een culturele ontmoetingsplek op de Cultuuras Leidsche Rijn. Dit gebeurt samen met creatieve studenten van onder meer de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) en toekomstige medewerkers. De gemeente is enthousiast over de plannen. Wethouder Klaas Verschuure (Leidsche Rijn): “De monumentale boerderij wordt een nieuwe hotspot op de Cultuuras Leidsche Rijn Centrum, waarbij de stadsboerderij wordt ingepast in de nieuwe omgeving. De ondernemers richten zich op mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, door hen een passende werkplek of dagbesteding te bieden.”

Reacties