Schaaksimultaans in het Máximapark op 24 mei

Foto: JMM

Op 24 mei verzorgen Iozefina Paulet en Isafara Gergin twee schaaksimultaans in het Máximapark. Zij spelen simultaan tegen een aantal tegenstanders; de eerste twaalf zijn vrouw. Het evenement is bedoeld om het schaken onder meisjes en vrouwen te promoten.

Iozefina Paulet is een in Roemenië geboren Nederlandse speler die de titel van Vrouw Grootmeester bezit en Nederlands kampioen schaken 2019 is, en Isafara Gergin is een schaaktalent uit Utrecht dat meedoet aan het Nederlands Kampioenschap Schaken voor onder de 12. Het evenement is georganiseerd door Leidsche Rijner Jesús Medina Molina, die zich al jaren inzet om schaken populairder te maken onder jongeren. Hij heeft er ook voor gezorgd dat er in het Máximapark schaaktafels staan. Want schaken in een park is overal ter wereld een hobby van velen. Jesús organiseert het samen met Arjan Ploeg en Luis Carlos Vogels.

Op 24 mei komen de twee schaaktoppers dus schaken in ons park, waar ze tegen tal van tegenstanders zullen spelen. Er worden ook diverse schaakspelletjes georganiseerd voor jong en oud, ook als zij nog niet kunnen schaken. Iedereen kan ook zijn of haar eigen schaakspullen meenemen om op een kleedje (hopelijk in de zon) te schaken.
Het evenement duurt van 11.00 tot 14.00 uur. Voor dit evenement worden nog sponsoren gezocht, want er moeten tafels en stoelen worden gehuurd, eventueel partytenten en er zijn cateringkosten. Deelnemers en eventuele sponsoren kunnen contact opnemen via [email protected].

 

Cookieinstellingen