Leuk initiatief: Leidsche Rijn Fietsclub

Foto: BK

De Leidsche Rijn Fietsclub is een initiatief van fietsliefhebber Ben Koot. Hij is al jaren actief betrokken bij fietsclub Domstad en wil zijn fietsplezier delen met andere Leidsche Rijners.

Daarom gaat Ben elke vrijdag fietsen met wie maar mee wil. Ben kent de regio goed en wil dat graag delen met buurtgenoten. Meefietsen is geheel vrijblijvend, de enige voorwaarden is een goede fiets. Een fiets met ondersteuning mag ook. Let wel: het is dus geen wielrenclubje; het gaat om ‘gewoon’ relaxed fietsen. De eerste ‘fietsclubdag’ is op 17 april.

40 kilometer

Ben kiest elke week een andere route van ongeveer veertig kilometer. Hij heeft EHBO-spullen bij zich. Vertrekpunt is altijd Buurtcentrum bij de Buren, aan de Eerste Oosterparklaan 76 in Parkwijk. Om 9.30 staat Ben daar klaar. Het idee is dat er eerst gezamenlijk koffie wordt gedronken. En om 10.00 uur is het vertrek. Afhankelijk van de route is de groep rond 13.30 uur weer terug. Aanmelden is niet nodig.

Meer info kun je krijgen bij Ben Koot: 06-36133843.

Reacties