Tegel eruit, plant erin: strijd tegen wateroverlast

Foto: Intratuin

Soms, als het veel regent, kan het regenwater niet snel genoeg de grond in zakken. Dan ontstaat er wateroverlast door enorme plassen die maar moeizaam verdwijnen. Het helpt als meer tuinen niet volledig bestraat zouden zijn maar ook groen en zand bevatten.

Daarom hebben tuinvereniging Groei & Bloei en Intratuin een leuke actie bedacht: als je op zaterdag 28 maart een tuintegel inlevert, krijg je een tuinplant cadeau. Deze inwisselactie ‘Tegel eruit, plant erin’ wordt voor de zesde keer gehouden en heeft als doel een groener Nederland. Want planten zorgen niet alleen voor een prettig leefklimaat, maar ook voor een betere biodiversiteit (bijvoorbeeld meer voedsel voor bijen en vlinders). Daarnaast dragen ze een steentje bij aan een natuurlijke oplossing van de gevolgen van klimaatverandering.

1 tegel per persoon

Als je op zaterdag 28 maart tussen 10.00 en 15.00 uur met een tuintegel (minimaal 30×30 cm) naar een vestiging van Intratuin komt, staan vrijwilligers van Groei & Bloei klaar om de tegel in ontvangst te nemen. Je ontvangt vervolgens een voucher voor een gratis actieplant. Het is overigens niet de bedoeling dat alle overbodige stenen en tegels ingeleverd worden; maximaal 1 tegel per persoon. (dat je niet je hele tuin leegschept en alle tegels naar de Intratuin brengt…)

Cookieinstellingen