Central Park Festival verhuist naar Park Transwijk

Foto: CPF

Het Central Park Festival vond vorig jaar mei plaats op Strijkviertel, maar verhuist dit jaar naar Park Transwijk. De organisatie noemt dit een ‘meer zekere thuisbasis’ voor de toekomst.

Vorig jaar was het Central Park Festival op Strijkviertel een groot succes. Zo groot, dat er verkeersopstoppingen ontstonden van fietsers en voetgangers toen het was afgelopen. Iedereen moest via een paar bruggen over slootjes het terrein verlaten. Dat bleek een euvel. Dat wordt nu ondervangen, want het festival verhuist naar een geheel andere locatie met veel hoge bomen, een grote vijver en verharde paden.

Groot stadspark

Bovendien is Park Transwijk een meer zekere thuisbasis voor de toekomst omdat er voor Strijkviertel allerlei verre toekomstplannen zijn. Er is voor Park Transwijk gekozen omdat het een groot stadspark is, centraal ligt en gemakkelijk met het openbaar vervoer te bereiken is. Op de grote vijver kunnen bovendien zwanenbootjes varen en het terrein heeft vaste stroom- en waterpunten. Hemelsbreed is de afstand tussen de oude en nieuwe locatie maar 2 kilometer, dus voor Leidsche Rijn is het nog steeds prima te bereiken.

Het Central Park Festival vindt plaats op 23 mei 2020. De minimum leeftijd is 18 jaar.

Cookieinstellingen