Woningcorporatie GroenWest wil middeninkomens helpen met huren

Foto: GroenWest

Huishoudens met een middeninkomen hebben het lastig op de woningmarkt. Koop is te duur en voor de sociale huur is het inkomen voor deze groep te hoog.  Woningcorporatie GroenWest heeft daar iets op bedacht.

GroenWest heeft circa 13.000 huurders, verspreid over De Ronde Venen, Montfoort, Woerden en Utrecht. De groep middeninkomens die bij GroenWest huurt, komt steeds meer in de knel op de woningmarkt. Allerlei suboptimale oplossingen voor deze doelgroep helpen niet echt, woonlasten blijven hoog. De vraag aan corporaties om deze doelgroep te helpen klinkt steeds luider. En het gaat niet om een paar huishoudens. In onze regio heeft 10-12% een middeninkomen (ca € 40.000 – € 50.000).

Met korting verhuren

GroenWest heeft onderzocht welke maatregelen mogelijk zijn om deze groep woningzoekenden te helpen met extra aanbod. Directeur-bestuurder Karin Verdooren van GroenWest: “Wij willen een groot deel van onze vrije sectorhuurwoningen met korting verhuren, zodat deze toegankelijk en betaalbaar worden voor deze groep. Zo hebben we kort geleden een vrije sector huurwoning die eerst € 1.000 per maand kostte, nu voor € 835 verhuurd aan een huurder met een middeninkomen, die een sociale huurwoning achterlaat. En daarmee kan die sociale huurwoning weer verhuurd worden aan een kandidaat met een passend inkomend. Daarnaast willen we bij nieuwbouwprojecten naast sociale huurwoningen ook een deel vrije sectorhuurwoningen bouwen en gaan we de vrije ruimte binnen de woningtoewijzingsregels meer benutten.”

Reacties