Utrecht geeft subsidie voor energieadvies aan huis

Foto: MB

Het kan je bijna niet ontgaan zijn: uiteindelijk moet iedereen die in Utrecht woont ‘van het gas af’. Dus als je huis nu nog verwarmd wordt door gas en je kookt op gas, moet je vroeg of laat je huis aanpassen. Maar waar moet je beginnen? Je kunt subsidie krijgen op energieadvies.

En dat is goed nieuws, want veel huiseigenaren zien door de bomen het bos niet. Als je een energieadviseur inschakelt voor het duurzamer maken van je woning, kun je voor een deel van die kosten terugkrijgen. Dit geldt voor het energieadvies aan huis, de trajectbegeleiding om een duurzaam meerjarenplan op te stellen en/of de trajectbegeleiding om de maatregelen uit het advies uit te voeren. Let wel: je vraagt de subsidie aan als de maatregelen zijn uitgevoerd.

Geselecteerde adviseur

Een belangrijk puntje is dat het advies of de trajectbegeleiding moet worden gedaan door een door de gemeente geselecteerde adviseur. Dat zijn momenteel deze adviesbureaus: de Jonge Milieu Advies, Energiepaleis en Energiegarant Advies BV. Deze groep wordt nog verder uitgebreid.  groep van geselecteerde bureaus uitgebreid. Bekijk alle eisen en criteria.

Meer info

De subsidie per woning is maximaal € 860. Dit bestaat uit € 220 voor het energieadvies aan huis, € 220 voor de trajectbegeleiding op een meerjarenplanning en maximaal 3x € 140 voor trajectbegeleiding op de overige maatregelen. Neem gerust contact op met het Subsidiebureau via [email protected] of 030 – 286 33 36 voor meer informatie.

 

Reacties