Muziekplein Terwijde krijgt nieuwe inrichting

Foto: Utrecht

Het Muziekplein, naast het treinstation en winkelcentrum Terwijde, wordt opnieuw ingericht. Het plein werd altijd gebruikt om op te parkeren en er staat een Tiny Forest (minibos) op. Het plein krijgt nu veel groen en ruimte voor alle leeftijden om te sporten, spelen en ontspannen.

De gemeente gaat het plein inrichten met meer bomen en gras, en een golvende oever met een steiger en een bankje. Ook komt er een terreintje met goaltjes, baskets en zitelementen van gerecyclede materialen. Er is ook plek voor een kermis of een circus. Het wordt echt een plein om te bewegen, want er komt een ‘Ball Pole’ voor balspellen en een kast annex tribune ontworpen door het buurtinitiatief. Jongeren kunnen er straks hun creatieve ei kwijt op een vinex-huisje. Verder komt er een sportplek met sporttoestellen en een speeltuintje. Ter hoogte van de Hof Ter Weydeweg komt een bruggetje. Er zou ook een gebouw op het Muziekplein komen maar dat gaat de komende tien jaar niet door.

Alternatief voorstel

De huidige parkeerplekken verdwijnen dus, en dat vinden niet alle omwonenden een goed idee. Zij vrezen dat forenzen die met de auto naar station Terwijde komen, elders in de wijk op zoek gaan naar een parkeerplek. Daarom hebben zij een alternatief voorstel bij de gemeente ingediend, waarbij een deel van de perkeerplaatsen behouden blijft. Uit parkeeronderzoek van de gemeente blijkt echter dat er voldoende plekken beschikbaar zijn rondom het winkelcentrum en in de omliggende straten en parkeergarages. Langs de Hof Ter Weydeweg komen 24 extra parkeerplaatsen. De school en het kinderdagverblijf kunnen deze parkeerplekken gebruiken als Kiss & Ride plek.

Voor de zomer moet het plein klaar zijn.

Reacties