Rondreizend fietsdorp doet ook Leidsche Rijn aan

Foto: La Vuelta Holanda

SportUtrecht lanceert in samenwerking met Wielerplatform Utrecht de Vuelta Fietshub. Vanaf 29 april trekt dit mobiele fietsdorp door de stad en de provincie Utrecht. In dit fietsdorp worden activiteiten georganiseerd voor jong en oud.

In de Fietshub vind je diverse creatieve en culturele activiteiten voor jong en oud. Een absolute eyecatcher is de allereerste Plastic Track van Nederland. Deze mobiele BMX-baan is gemaakt van gerecycled plastic en gemaakt met ’s werelds grootste 3D-printer. Op de Plastic Track rijden kinderen en hun ouders met een BMX fiets of een step. De Plastic Track is ook geschikt voor rolstoelgebruikers. Het is een ontmoetingsplek voor jong en oud, een aanmoediging om meer te bewegen en een stimulans om na te denken over het verminderen van plastic afval. Duurzaamheid is een belangrijk doel van de Vuelta Fietshub. Er wordt tijdens de Fietshub dan ook actief plastic ingezameld. De Plastic Track is een initiatief van Stichting Pumptrack.

Creatief en cultureel programma

In de Fietshub is er ook op creatief en cultureel gebied veel te doen. Je vind er maakstation ‘Pimp your ride’, waar je samen met kunstenaars een kunstwerk van je fiets kunt maken. Ook kun je hier meedoen aan ‘Fiets je Abstract’: battle tegen je buurtgenoten met een verf-fiets. Kies met je team de mooiste kleuren verf, stap op de fiets en trap zo hard als je kunt. Degene die de verf het hoogste tegen de muur op laat spatten wint.

Programma voor scholen

Speciaal voor de jeugd is er een scholenprogramma opgezet. Scholen worden uitgenodigd om op vrijdagen de Vuelta Fietshub in hun wijk te bezoeken. Hier kunnen ze deelnemen aan een sportief en educatief programma. Voor groep 7 en 8 uit het basisonderwijs is er een clinic op de pumptrack, een muzikale workshop en een interactieve theatervoorstelling van de Bike Brothers. Voor het voortgezet onderwijs wordt er op een aantal locaties een mountainbike clinic gegeven en is er een samenwerking met het professionele wielerteam Jumbo-Visma, dat wielerclinics geeft.

Basisscholen (regulier én speciaal onderwijs) op loopafstand van de Fietshub worden uitgenodigd om deel te nemen aan het programma. Voor de scholen is er ook een lespakket beschikbaar via La Vuelta Holanda. De Vuelta Fietshub is een initiatief van SportUtrecht en Wielerplatform Utrecht. Er wordt bij dit initiatief samengewerkt met La Vuelta Holanda, de provincie Utrecht, KWS Infra, en vele anderen.

Waar en wanneer?

Op donderdag 9 en vrijdag 10 juli is de Vuelta Fietshub op het Brusselplein in Leidsche Rijn Centrum. Daar is dan ook de finish van de BeNe Ladies Tour. Op 17 en 18 juli is de Fietshub bij de Weide Wereld op de sportvelden en in de sporthal aan het Scharnierbloempad.

Cookieinstellingen