Wijkbewoners krijgen gezicht bij expo Dit ben ik!

Foto: MMO

‘Dit ben ik!’ is de naam van een tentoonstelling in Brede School Vleuterweide. De tentoonstelling bestaat uit zelfportretten van bewoners in die wijk.

In de afgelopen weken organiseerden Brede School Vleuterweide en Cultuur19 een programma met wekelijks terugkerende workshops in allerlei disciplines. Kunstenares Esther Hoogendijk gaf drie workshops waarin deelnemers een zelfportret maakten met behulp van een kopieermachine. Verder is door wijkbewoners gewerkt aan zelfportretten in dichtvorm (Karin Lachmising), door middel van tekenen (Daniëlle van Dieten), met animaties (Loïs Geytenbeek) en in muziek (Jeroen Bouman).

Creatieve talenten

In de tentoonstelling Dit ben ik! komen enkele kunstwerken die de afgelopen tijd gemaakt zijn bij elkaar. De expo biedt niet alleen een inkijkje in de diversiteit van de wijk; bovenal laat de expo zien dat Vleuterweide veel creatieve talenten rijk is. De kunstenaars zijn aanwezig met hun eigen workshop. Zo kan ook iedere bezoeker zijn of haar portret nog aan de expo toevoegen.
De tentoonstelling is alleen op woensdag 19 februari te bezoeke van 14.00 tot 17.00 uur op Brede School Vleuterweide, Teunisbloemlaan 52 in Vleuten. Entree is gratis.

Deze expo is tot stand gekomen met dank aan de brede schoolpartners: Utrecht Natuurlijk, Cultuur19, Sport Utrecht, Jou, DOCK, Jenaplan de Zonnewereld, OBS Vleuterweide, De Twaalfruiter, De Binnentuin, KOKO Kinderopvang, Kind &Co, Reinaerde, Partou en SmallSteps.

Reacties