Site parkrun Máxima is live: inschrijven kan!

Foto: parkrun

Vorige week maakten we melding van een nieuw, gratis hardloopevenement in Leidsche Rijn, de parkrun Máxima. De site van deze parkrun was toen nog niet in de lucht, maar nu wel: parkrun Máxima De Máxima parkrun is elke zaterdagochtend om 9 uur.

Parkrun is een wereldwijd concept waar mensen elke zaterdag in verscheidene parken en bossen in meer dan 20 landen over de hele wereld gratis een getimede 5 kilometer kunnen lopen. Of ze nou wandelen, joggen, hardlopen; iedereen is welkom! Elk evenement wordt geheel verzorgd door vrijwilligers.

Mooie route

Parkrun is in 2004 in Engeland opgericht met als doel om mensen (meer) in beweging te krijgen en zo bij te dragen aan een gelukkigere en gezondere wereld. Vorig jaar werd aangekondigd dat parkrun ook naar Nederland komt. In Utrecht is inmiddels een erg leuk team van vrijwilligers en er is een mooie route in het Máximapark opgesteld. Dit zijn twee rondjes van 2,5 km, zodat je als je beginnend bent ook maar één rondje kunt meedoen.

29 februari van start

Tot de officiële eerste parkrun zijn er elk weekend laagdrempelige testruns. Deze maand zijn er twee officiëlere testruns (met alle toeters en bellen) en vanaf 29 februari zal het evenement officieel wekelijks plaatsvinden. Je kunt je van te voren inschrijven (gratis) zodat je een barcode krijgt die elke keer dat je deelneemt je tijden bijhoudt. Inschrijven kan dus via parkrun Máxima.

Reacties