“Een beetje Brabant naar Leidsche Rijn”

Foto: Maxaro

Maxaro opent om maandag 3 februari de deuren van hun nieuwe showroom in The Wall. Deze gigantische showroom zit daar op de begane grond, naast de BCC.

Maxaro doet in badkamers en tegels. “We hebben een showroom in Roosendaal waar ook mensen uit Utrecht en Amsterdam naartoe komen. Onze formule is dusdanig aantrekkelijk dat men daar graag een eindje voor wil reizen. Met een showroom in het midden van het land wordt het voor de klanten in het midden van het land gemakkelijker om ons even te bezoeken.” Aan het woord is Jeroen Schagen, operationeel directeur van Maxaro. Hij vertelt dat The Wall een perfecte locatie is voor zijn bedrijf: “Goed bereikbaar vanaf de snelweg en je kunt er gemakkelijk parkeren. Wij hoeven het niet te hebben van het winkelend publiek, mensen komen gericht naar ons.”

Uit voorraad leveren

Kenmerkend voor de formule van Maxaro is dat direct uit voorraad geleverd wordt en dat ze voor 99% eigen producten hebben. Online is Maxaro marktleider, en via dat platform komen veel klanten ook naar de fysieke winkel. “Online en offline lopen door elkaar hier”, aldus Jeroen. “Je ziet dat klanten de website bezoeken en dan ook naar de showroom komen om alles even met eigen ogen te zien. En je ziet mensen in de showroom die later online hun spullen bestellen.”

Nieuwe medewerkers

Er komt geen grote openingsactie of iets dergelijks, vertelt Jeroen. “Wel kunnen we nu, door de ze uitbreiding, overstappen op gratis levering. Dat is best uniek in onze branche.” Maxaro heeft flink personeel geworven in deze regio en 35 nieuwe medewerkers zijn inmiddels getraind: “Die kwamen elke dag met de bus naar Roosendaal om ons bedrijf, de cultuur en de producten te leren kennen. Zij starten maandag.” Lachend voegt de directeur eraan toe: “We proberen een beetje Brabant naar Leidsche Rijn te brengen. We hebben er erg veel zin in!”

Er zijn nog steeds nieuwe medewerkers nodig trouwens…

Reacties