De Meern haalt zondagteam uit voetbalcompetitie: ‘Historische beslissing’

Foto: Edwin Ebskamp

Voetbalvereniging De Meern heeft besloten het eerste zondagteam uit de competitie te halen. Het vlaggenschip van De Meern degradeerde de laatste twee seizoenen van de Derde Divisie naar de Eerste Klasse en staat daarin nu onderaan.

Dinsdagavond is op een informatie-bijeenkomst besloten het eerste elftal terug te trekken. Het leverde veel discussie op met de aanwezige leden, maar iedereen ging akkoord met het voorstel om De Meern 1 uit de Eerste Klasse te halen. “Vanaf 1947 zijn we actief op de zondag, dat is 73 jaar. Het is een historische beslissing dat we stoppen met zondagvoetbal”, aldus voorzitter Wim Stolwijk.

Zaterdagvoetbal

“De tendens van het zondag- naar het zaterdagvoetbal is de grootste reden. Dat is al jaren gaande, maar wij hebben het een tijdje uit kunnen stellen als grote vereniging. Maar veel gingen ons al voor, met Elinkwijk, MSV, SCH en meer. Je ziet het overal. Het grote voordeel is dat wij nog wel een zaterdagteam hebben op redelijk niveau”, vertelt Stolwijk. Ook de afname van het aantal jeugdspelers dat doorstroomt naar de senioren en de groei van het dames- en vrouwenvoetbal zijn onderwerpen die in de discussie genoemd zijn bij De Meern.

1 gewonnen wedstrijd

Dit seizoen wist De Meern Zondag tot nu toe slechts één wedstrijd te winnen, de andere elf duels gingen verloren. “Vorig jaar hadden we een krappe selectie en hebben we dat opgevuld met drie Onder 19-spelers. Die drie zijn begin dit seizoen zwaar geblesseerd geraakt. Dat moesten we dit jaar wéér gaan doen, door de vele blessures. Maar als bestuur wilden we met die Onder 19-spelers dat risico niet nemen. Wie heeft er nog lol in om nu door te gaan?”, vroeg Stolwijk zich af. “Het was zelfs mogelijk dat we door alle blessures en schorsingen geen elftal op de been konden brengen. Dan hadden we jonge spelers moeten oproepen, maar dat wilden we niet. We hadden het gevoel dat het mis ging, dus besloten we om direct de stekker eruit te halen.”

Uit elkaar vallen

Het is nog niet zeker wat met de spelers en de trainer gaat gebeuren. Stolwijk verwacht dat Zondag 1 helemaal uit elkaar gaat vallen. Enkele spelers zullen overstappen naar de zaterdagploeg van De Meern en enkelen zullen vertrekken. De KNVB zal daar in een later stadium informatie over geven. De voetbalbond heeft nog geen officieel verzoek gehad van De Meern over de terugtrekking uit de competitie.

(bron: RTVUtrecht)

Cookieinstellingen