Fietsers moeten omfietsen wegens bouw parkeergarage Berlijnplein

Foto: Zecc Architecten

Er wordt inmiddels stevig gebouwd aan de parkeergarage bij het Berlijnplein, waar ook een P+R komt. Fietsers moeten er nu omfietsen.

Dat laatste leidt her en der tot onvrede op de sociale media: “waarom moeten fietsers omfietsen voor nog meer parkeerplaatsen voor auto’s?” De fietsers die in Leidsche Rijn Centrum langs de Vleutensebaan rijden, omgeleid via het Berlijnplein en de Vilniusdijk (langs de bioscoop). Dat blijft voorlopig nog wel even zo in verband met de veiligheid.

620 auto’s

De parkeergarage komt naast het Berlijnplein en is onder meer bedoeld voor bezoekers van bioscoop Pathé Utrecht Leidsche Rijn en culturele organisaties. Ook is een deel gereserveerd als P+R; automobilisten kunnen er eenvoudig overstappen op trein en bus. Het gebouw biedt straks ruimte aan 620 auto’s, verdeeld over acht lagen. Bij het ontwerp is rekening gehouden met toekomstige uitbreiding met nog eens twee etages. Op de begane grond komen commerciële ruimtes, zoals horeca.  Op randen van het dak komen planten voor een groene uitstraling.
Het is de bedoeling dat de parkeergarage eind 2020 klaar is.

Reacties

0