Mooie zaak in Leidsche Rijn Centrum: kapperszaak Sim Son

Foto: mb

Nieuwsgierig stapten we binnen bij een relatief nieuwe kapperszaak in Leidsche Rijn Centrum: Sim Son aan de Londenstraat (tegenover Big Bazar). Een enorme blauwe cirkel als tafel en de vele planten trekken de aandacht voordat bedrijfsleider Manouk Kersten enthousiast op ons af stapt en zich voorstelt.

Sim Son is van Evertjan de Jong en Jeroen den Hartog, Manouk is de bedrijfsleider. ‘De jongens’ – zoals Manouk ze noemt – hebben al een kapperszaak in de stad, aan de Springweg. “In een mooi oud pandje, zonder ruimte om groter te groeien. En dat wilden ze wel, want ze hadden meer klanten dan ze kwijt konden. Daarom zitten we nu ook hier.” Manouk kent de jongens van de Kinki Kapper waar ze collega’s waren. Toen zij een zaak in Leidsche Rijn Centrum wilden openen dachten ze direct aan Manouk. “En ik vond het natuurlijk een geweldig idee! Deze zaak kan ik vanaf het begin mee opbouwen, dat is natuurlijk fantastisch.”

Simson en Delila

Manouk vertelt enthousiast over haar vak. Belangrijk voor haar is aandacht voor wat de klant wil, deze met zorg behandelen en vooral ook goed advies geven over wat er allemaal mogelijk is. “Wij werken hier niet standaard; wij kijken erg goed naar onze klanten.” Intussen begint ze mijn haar te inspecteren en bekijkt wat er moet gebeuren. Kleuren oké, “Maar niet te donker hoor”, waarschuwt ze. “Dat past niet goed bij de tint van je huid.” Nadenkend bekijkt ze hoofd, gezicht en haar, pakt de kleurenmap, wijst een kleur aan en zegt: “Die past wel bij je.” Oké. Ze gaat aan de slag. Intussen komt EvertJan erbij zitten. Ook hij ziet er met z’n woeste haardos op hoofd en gezicht niet uit als een standaard kapper. Hij vertelt dat de naam Sim Son uit de Bijbel komt: Simson was een strijder die zijn kracht en onoverwinnelijkheid dankte aan zijn lange haar. Als dat afgeknipt zou worden, zou hij ten onder gaan. Dit vertelde hij tegen zijn liefje Delila, die hem uiteindelijk verried. Daar zijn popsongs over gemaakt…

Lekkere koffie

Goed, zo ver gaan ze niet bij Sim Son, maar dat haar je kracht kan geven vinden ze daar wel kloppen. “Als je haar slecht zit, dan voel je je minder goed toch?” zegt Evertjan. Wij kunnen enkel beamend knikken. Intussen heeft Manouk zorgvuldig mijn haar ingezet met verf en ze haalt koffie (ze hebben er lekkere koffie). Ze vertelt dat ze al veel vaste klanten heeft. “Veel mensen die hier komen kwamen al bij Sim Son in de binnenstad. Het leuke is dat zij zo ook Leidsche Rijn Centrum leren kennen. En vrijwel iedereen is enthousiast.” Dat zijn Manouk en Evertjan ook, zij roemen de opzet van het winkelcentrum en zijn ervan overtuigd dat het een succes wordt. “Het mag hier nog wel iets drukker worden, maar dat komt vanzelf, dat voel ik”, aldus Evertjan.
De verf wordt uitgespoeld, de kleur bewonderd en de schaar ter hand genomen. “Dit moet er wel ongeveer af, wil het weer goed eruit zien”, zegt Manouk. Ik vertrouw haar inmiddels blindelings dus ze gaat haar gang. En ze heeft gelijk: dooie punten moeten rigoureus eraf wil het lekker vallen.

Intussen stappen de volgende klanten binnen, die net zo enthousiast door Manouk worden begroet. Deze zaak is een mooie nieuwe aanwinst voor Leidsche Rijn Centrum, vinden we…

Reacties