Siham en Yasmine voor één dag de baas in de kinderopvang

Foto: KOKO

Hoe zou het zijn om écht baas te zijn? Dat hebben Siham en Yasmine van 11 jaar onderzocht. Op donderdag 23 januari waren zij voor een dag de baas van KOKO Kinderopvang.

Het tweetal nam het stokje over van directeur Chris van Tongeren. De dames concludeerden vrij snel: “De overgang van de basisschool naar de middelbare school moet makkelijker.” Na een ontbijt, rondleiding en brainstorm, presenteerden de jonge bazen ideeën over hoe de overgang van de basisschool naar de middelbare school makkelijker kan. “We kunnen met de buitenschoolse opvang als uitje naar de middelbare school”, was één van de ideeën. Siham en Yasmine vertelden ook dat een BSO voor de eerste en tweede klas van de middelbare school ook een goed idee zou kunnen zijn. “Je kunt dan huiswerkbegeleiding aanbieden en zorgen dat elke leerling voldoendes haalt!”

Ieder kind heeft talent

Het project Baas van Morgen is bedacht door JINC. JINC gelooft dat ieder kind talent heeft. Ook de meer dan 600.000 Nederlandse kinderen die opgroeien in een omgeving met sociaaleconomische achterstand. Daarom strijdt JINC voor een maatschappij waarin achtergrond niet bepalend is voor de toekomst. Een Nederland waarin ieder kind evenveel kansen krijgt. Met het bedrijfsleven en onderwijs geeft JINC deze kinderen de kans om te groeien en daarmee kans op een betere toekomst. Tijdens JINC Baas van Morgen ervaren 200 kinderen hoe het is om de baas te zijn. Zij doen een waardevol contact op voor het leven en zien van binnenuit hoe een bedrijf werkt. Een ‘super bliksemstage’ waarmee de bazen van Nederland laten zien hoe belangrijk het is om te investeren in ál het talent van morgen.
Directeur Chris van Tongeren op zijn beurt vond het ook leerzaam om het stokje voor een dag over te dragen aan Siham en Yasmine. “Een frisse kijk van deze jonge talenten geeft ons nieuwe inzichten in de branche.”

Cookieinstellingen