Utrechtse baby op coldcase-kalender 2020

Foto: Politie

De meeste moorden en vermissingen in ons land worden opgelost. Helaas lukt dat niet altijd. Sinds een paar jaar geeft de politie in samenwerking met nabestaanden een coldcase-kalender uit, om de onopgeloste zaken weer onder de aandacht te brengen. Op de kalender van 2020 staat een baby uit Utrecht.

Deze baby werd op maandagochtend 30 oktober 2006 door medewerkers van het vuilverwerkingsbedrijf aan de Uraniumweg in Utrecht gevonden. Ze was pas geboren, blank of lichtgetint en 50 cm groot. Die lengte past bij een voldragen zwangerschap. Een lugubere ontdekking; de doodsoorzaak is onbekend. Het meisje heeft een aantal uur tot hooguit drie dagen tussen het vuilnis gelegen voordat ze werd gevonden.

Renée van Utrecht

Het meisje wordt Renée van Utrecht genoemd. De moeder was in 2006 zwanger van haar en ze zal uitgerekend zijn geweest in of rond oktober, maar waarschijnlijk hebben mensen uit haar omgeving nooit een baby bij haar gezien. De politie wil nog altijd graag deze zaak oplossen en zoekt mensen die meer zouden kunnen weten.

52 zaken

In totaal staan er 52 zaken op de coldcase-kalender 2020, die ook wordt ook verspreid in gevangenissen en tbs-instellingen. Tips in voorgaande coldcasekalenders zijn waardevol geweest: ze hebben geleid tot het heropenen van diverse zaken. Meer info: [email protected]. Of anoniem via 0800-7000.

 

 

Cookieinstellingen