Romulus en Remus: energieneutrale appartementen voor sociale huur

Foto: Portaal

Het hoogste punt van het appartementencomplex-in-aanbouw Romulus is bereikt en dat werd gevierd. Het betreft 70 energieneutrale appartementen voor de sociale huur. Dat betekent een huur van maximaal 720,42 euro.

De verwachting is dat de appartementen net voor de zomervakantie in 2020 klaar zijn. Het project is nodig vanwege het grote tekort aan sociale huurwoningen in Utrecht. Er is vooral behoefte aan twee- en driekamerappartementen met lift, geschikt voor één en tweepersoonshuishoudens. De 70 appartementen worden verwarmd met warmte uit de biowarmte-installatie van Eneco. Daarnaast komen er ruim 650 zonnepanelen op het dak te liggen. Alle woningen zijn daarmee nul-op-de-meter (energieneutraal), wat uniek is voor een appartementencomplex van zes bouwlagen hoog.

Romulus en Remus

De woningen worden regulier verhuurd en ongeveer drie maanden vóór oplevering aangeboden via WoningNet. De huurprijs van de appartementen valt binnen de grens voor sociale huur van maximaal 720,42 euro per maand. Op een steenworp afstand van Romulus komt nieuwbouwproject Remus voor Portaal. Deze 60 twee- en  driekamerappartementen zijn naar verwachting net na de zomer klaar. De appartementen in het complex Remus worden gebouwd volgens hetzelfde concept als de appartementen van Romulus.

Reacties