Kraaien in Waterwinpark zetten de aanval in

Foto: pixabay

Ter hoogte van het Waterwinpark in Terwijde is gisteren een fietsende vrouw aangevallen door een kraai. Het doel van de vogel: het stuk ontbijtkoek in haar hand…

Het gebeurt vaker in Leidsche Rijn – en waarschijnlijk ook in andere contreien – dat kraaien de vermeende aanval inzetten op fietsers. Wij krijgen daar vaker meldingen van en vrijwel altijd gebeurt het als de fietser of het kind achterop iets te eten in de hand heeft. Gisteren was het dus een stuk ontbijtkoek, soms gaat het om een boterham.

Peijnenburg

Angela, die fietster in kwestie schrijft ons: “Ter hoogte van het Waterwinpark fietsend werd ik plots aangevallen door een kraai. Het beest vloog onverwachts van achter op mijn hoofd. Ik zag het totaal niet aankomen; ik voelde ineens een zwaarte op mijn hoofd. In een flits greep ik naar mijn hoofd en realiseerde me dat het een kraai betrof. Ik greep naar mijn haar en mijn fiets maakte een flinke bocht waardoor ik bijna viel. Het stuur raakte mijn borst waardoor ik nog net staand kon stoppen. Ik keek achterom en zag de kraai in de boom… Ik keek weer naar mijn hand en realiseerde me dat het om mijn Peijnenburg ging… Ik weigerde hem af te staan, maar besloot de strijd niet aan te gaan en gooide het laatste stukje al fietsend weg toen ik de kraai weer op mij af zag komen. Een andere kraai keek toe. Pfff, dat ging maar net goed!”

Wellicht een waarschuwing voor andere fietsers!
Cookieinstellingen