Wijn- en Eetbar Most in Leidsche Rijn Centrum in de Top 5 beste wijnbars

Foto: Most

Wijn- en Eetbar Most is vierde geworden bij de verkiezing van de beste wijnbar van Nederland. “Er deden ruim tweehonderd wijnbarren mee, dus wij zijn supertrots!”, aldus eigenaar Julian Cleton.

De verkiezing tot beste wijnbar van het land is 17 jaar geleden in het leven geroepen en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze verkiezing waaraan zichzelf respecterende wijnbars graag deelnemen. “Je kunt eraan meedoen door jezelf in te schrijven; dat is niet zo moeilijk. Maar je moet vervolgens wel voldoende stemmen krijgen om in de top vijftien te kunnen eindigen. Dat lukt niet als je het niet goed doet als wijnbar”, aldus Julian. Hij vertelt dat de top vijftien bezoek krijgt van een vakjury. “En die let op heel veel details!”

Wijnkennis

Julian heeft nog een wijnbar in de stad – Vinvin – waarmee hij eerder in de top tien stond, dus hij kent de juryleden inmiddels wel een beetje, lacht hij. “Ze testen altijd je kennis. Toen ze in Most waren bijvoorbeeld, wilden ze een Savenières Chenin Blanc in een Bourgogne-glas. Van ons mag dat natuurlijk, maar wij adviseren wel een kleiner glas. Een bourgogne-glas is groot, waardoor de zuren wegvallen. Wij leggen dat dan uit, maar als een iemand een bepaalde wijn per se uit een bepaald glas wil drinken mag dat natuurlijk. Maar wij vertellen er wel wat over.”

Trots

Julian heeft het juryrapport niet opgevraagd, dus specifieke details over de beoordeling weet hij niet. “Maar dat het om onze wijnkennis, gastvrijheid en combinatie gaat met de gerechten die wij serveren staat vast!” Kortom, de eigenaar is trots, en terecht. Een aanrader voor iedereen die van wijn en gezelligheid houdt. Want de sfeer van de wijbars die meedoen aan de verkiezing is óók heel belangrijk.

 

Reacties